,,Őszinte mosollyal fogadni, szívből készíteni és szeretettel kínálni."
Ebből csak jó sülhet ki! - vallják a Tiliában, a badacsonyi borvendéglőben.
A név a latin tilia szóból ered, mely a hárs növénynemzetséget jelöli, és a kertükben található 100 évnél is idősebb hársfáknak állít emléket. A hársfa, mint motívum végigköveti az étterem történetét, hiszen a 2018-as átalakítás előtti vendéglőnek is Hárskert volt a neve. A modern bútorokkal berendezett tér azonban már új nevet követelt, így esett a választásuk a Tiliára, amely magában hordozza az épület múltját, ugyanakkor jelöli az új időszámítás kezdetét.
A hársfák hű barátaik, köréjük épült a Tilia kerthelyisége. Forró nyári napokon nincs is jobb annál, mint amikor az ember meghúzódik egy finom itallal az öreg lombok árnyékában és erőt gyűjt a nap folytatására egy jó ebéd mellett. Amikor pedig eljönnek a téli hónapok és az idő hidegebbre vált, behúzódunk a bazaltkövekkel kirakott pincevendéglőbe, figyelmünk a nagyobb testű borokra és a testet-lelket melengető vacsorákra összpontosul.
Ha az ember a badacsonyi borvidéken él, és ott nyit éttermet, azt csak a borvidék legkiválóbb borászaival együttműködve teheti. Badacsonyban a szőlőtermesztés és borkészítés több száz éves múltra tekint vissza, és ahol ital van, ott általában étel is akad, ami persze fordítva is igaz. Számukra tehát ebből adódóan a badacsonyi gasztronómia elképzelhetetlen bor nélkül. A jó étel, vagy a jó bor önmagában is remek, de igazán csak együtt válnak gasztronómiai élménnyé. A Tiliában arra törekednek, hogy az évszakra jellemző alapanyagok használatával és rövid beszerzési lánccal olyan élményt adjanak a hozzájuk látogatóknak, ami méltó Badacsony hagyományaihoz.
Éttermi szolgáltatások:
gyermekmenü
gluténmentes étkezési lehetőség
laktózmentes étkezési lehetőség
vegetáriánus étkezési lehetőség
étterem